Jesper René: Klaveret forklaret - Debussy og depressionen | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Jesper René går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Jesper René: Klaveret forklaret - Debussy og depressionen

Fri, 27 November, 19:00

I Episode 3 skal det handle om Debussy og depression. Derfor har pianisten Jesper René inviteret psykiateren og klaverentusiasten Hans Mørch Jensen i studiet, så du som i tidligere episoder kan komme med bagom de store kunstnere. Denne gang er det den franske komponist Claude Debussy, der levede fra 1862 til 1918, som vi skal lytte til og tale om.

Gæsten, med en anden baggrund end Jesper René selv, fortæller om den musik, som betyder så meget for os. Debussy led af svær depression, og de vil tale om, hvor vidt det kan være en katalysator for kunsten. Det er en forsimpling at sondre mellem gal og genial. Men er det i virkeligheden omverdenen, der ikke forstår disse mange skæbner i musikhistorien, der oftest først efter deres død får anerkendelse? Se med fra klokken 19:00 på fredag.

Du kan som altid selv deltage i chatten til højre, hvor du kan stille direkte spørgsmål til værten og gæsten. Husk du kan blive påmindet om live-programmet ved at trykke på den orange knap på billedet ovenfor.

Om programmet
Jesper René er én af Danmarks mest koncerterende pianister. Han debuterede med Odense Symfoniorkester som solist i 1989, og hans repertoire spænder fra Claude Debussy, Bach til Chopin og andre klassiske værker. Du kan ofte møde ham over hele landet, hvor du kan opleve hans fingre danse hen ad de hvide og sorte tangenter på klaveret, når han spiller for alt fra kirke- til koncertgængere.

Under coronakrisen har Jesper René ikke kunnet komme ud til sit musikhungrende publikum, men hvor der er vilje, er der vej. Derfor har han i stedet tilbudt private koncerter til folk, hvor han kommer hjem i folks private hjem, og de kan holde en lille koncert for venner og familie.

Og nu hopper Jesper René for første gang ud som vært i sit eget program om klassisk musik. Her vil han invitere spændende gæster i studiet, hvor de kommer gennem hver en tone. Du vil også kunne opleve Jesper René spille for dig, da vi har fået et klaver ind i SpeakerBee studiet. Så glæd dig til at lytte og lære med.

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers