Steffen Andersen: Der er nok - vi kan sagtens brødføde 9 milliarder mennesker | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Steffen Andersen går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Steffen Andersen: Der er nok - vi kan sagtens brødføde 9 milliarder mennesker

Tue, 13 April, 20:00

Steffen Andersen er Senior Vice President i fødevareindustrien, og har arbejdet med fødevareproduktion gennem hele sin karriere. Han er også forfatter til bogen "Der er nok. At brødføde 9 milliarder mennesker".

Mange undrer sig over, at der i nogle lande er sult, hvor der i andre lande bugner med fødevarer. I lande som Danmark er der endda kampagner for at reducere madspild.
Men kan vi overhovedet brødføde hele verdens befolkning i fremtiden?
Ja - siger Steffen Andersen.
Maden, vi i dag køber i supermarkederne står på hylderne , fordi der er kunder, der køber det. Forbrugerundersøgelser viser at folk vil have forarbejdede morgenmadsprodukter og forarbejdet mælk i form af skyr og forskelligartedet oste. Ja endda forskellige former for mælk og smør. Når det bliver produceret, så ved man med andre ord, at det også bliver købt.

Men hvad med alle de nye innovative løsninger inden for fødevare og landbrug baseret på ny teknologi? Det kan være alt fra vertikal landbrug til plantebaseret eller produkter baseret på insekt protein. Eller hvad med kunstigt kød? Hvad kommer der til at ske med landmændene? Med fødevareindustrien? Og ikke mindst med vores kroppe, når næringsindholdet bliver anderledes sammensat, end hvad vi er vant til? Mange af svarene ligger i at forstå vores fødevare historie og de dramatiske føde ændringer, vores forfædre har måttet gennemgå, frem til Homo Sapiens opstod for ca. 100.000 år siden, og hvilke konsekvenser madens historie har for moderne livsform og sundhed.

Steffen Andersen har dykket ned i den dramatiske historie om vores mad og kan svare på: Hvordan vi brødføder hele verdens befolkning.

Husk du som altid kan stille spørgsmål i kommentarsporet til værten og gæsten, hvis du er nysgerrig på emnet. Eller hvis du selv har viden om innovative fødevare tiltag, som du gerne vil have vendt med en ekspert.

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers