Coronaløsninger: Om restaurations- og barbranchen | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Coronaløsninger går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Coronaløsninger: Om restaurations- og barbranchen

Tue, 15 December, 20:00

Nu er restaurations- og barbranchen igen lukket ned i det meste af Danmark. Kunne det være undgået på en smartere måde, hvor man både tager hensyn til sundheden og økonomien? Det vil vi sætte fokus på i denne episode af Coronaløsninger.

Med i studiet sidder Lars Mejlgaard, som er CCO for Nordens største nattelivskæde Rekom Group. Rekom har også en lang række caféer og restauranter, og de er ikke kun påvirket i Danmark, men også i Norge og Finland.

Sammen med professor i virologi Allan Randrup Thomsen og chefstrateg i international økonomi Andreas Steno Larsen fra Nordea skal de tre se på, om de kan komme op med løsninger til den nødlidende branche, som både forsøger at tage hensyn til sundheden og økonomien.

Kunne det være undgået? Føler branchen sig hørt? Hvorfor kan det være nødvendigt at lukke nogle brancher ned midt i en pandemi? Og hvorfor ved 2000 daglige smittede og ikke ved 300 eller 3000? Er kompensationspakkerne skruet godt nok sammen, så de hjælper? Hvad gør branchen selv for at tænke ud af boksen, og hvordan ser det ud i andre lande i Norden?


Det er nogle af de emner og spørgsmål, vi vil komme ind på i tredje episode af Coronaløsninger.

Allan Randrup Thomsen sidder i en ekspertgruppe, der er kommet med input til Regeringens varslingssystem. Men mener Lars Mejlgaard og Rekom, at bar- og restaurationsbranchen blev varslet i god nok tid? Hvordan virker systemet egentlig, og hvordan kunne man forbedre det, så branchen var bedre forberedt på nedlukninger?

Andreas Steno Larsen har siddet og lavet coronaanalyser for Nordea under hele forløbet, og han ser især ind i de skandinaviske lande, hvordan privatforbruget og de forskellige tiltag har påvirket de enkelte landes økonomi. Så er hvad er egentlig smartest i et samfundsøkonomisk perspektiv på kort og på lang sigt?

Du kan som altid hos SpeakerBee selv deltage i chatten til højre, hvor du kan stille direkte spørgsmål til gæsterne eller komme med gode løsningsforslag. Husk du kan blive påmindet om live-programmet ved at trykke på den orange knap på billedet ovenfor.


Om programmet:

Coronaen meldte sin ankomst i november 2019 i Kina. Siden spredte den sig rundt i Asien og efterfølgende til resten af verden. I Europa så vi konsekvensen af at være uforberedt på en smitsom sygdom fra Asien, som først ramte Sydeuropa, men siden spredte sig - med blandt andet skiturister - til Danmark og Norden.

Danmark lukkede ned 11. og 17. marts, og siden har vi ikke haft en normal hverdag. Mange lande har valgt forskellige strategier og forskellige tilgange til at håndtere krisen. Så hvad ved vi efter 9 måneders coronakaos? Gør vi det godt nok i Danmark? Hvordan kan man løse problemerne? Hvilke brancher er berørt? Har brancherne selv nogle idéer til løsningerne på deres udfordringer, men er ikke blevet hørt?

Vi inviterer branchefolk, praktikere, forskere og andre relevante personer ind i et program, der i bedste konstruktive journalistiske facon sætter fokus på coronaløsninger.

Man behøver ikke at være enig, men vi vil prøve at lytte til hinanden.

Tovholder: Christina Yoon Petersen

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers