Coronaløsninger: Om coronastrategier | SpeakerBee
x

Indtast din email og få en påmindelse lige inden Coronaløsninger går live.

Vi deler ikke din mail med andre. Læs evt. vores Privatlivspolitik

Coronaløsninger: Om coronastrategier

Tue, 8 December, 20:00

Coronakrisen er ikke ovre. Men valgte vi i Danmark den rigtige strategi?

Mange har hørt om den svenske strategi. Den asiatiske strategi. Men er der også en skandinavisk? Hvad betyder dansen med corona egentlig? Eller kan man tænke ud af boksen og vælge en tredje vej?

I anden episode af Coronaløsninger skal vi høre tidligere Harvardforsker Joakim Juhl, som har forsket i matematiske modeller fortælle om de mange strategier. Hvilke fordele og ulemper er der ved dem? Så logger Christine Stabell Benn på direkte fra Afrika, hun er professor i global sundhed fra Syddansk Universitet, og hun har udviklet og vil fremlægge en tredje vej til et liv med coronaen. Sidst - men ikke mindst - så kommer professor i økonomi fra Københavns Universitet og økonomisk overvismand Carl-Johan Dalgaard i studiet. Han har sammen med kollegaer i det Økonomiske råd udarbejdet en rapport om de økonomiske fordele og ulemper ved forskellige modeller. Vi kan godt afsløre, at vacciner kommer til at spille en afgørende rolle for, hvilke modeller, der er mest hensigtsmæssige på den lange bane.

Tanken med denne episode er ikke at lægge os fast på den ene eller anden strategi. Men at lytte til hinanden, udfordre de forskellige teorier og åbent tale om de menneskelige, økonomiske og andre samfundsmæssige konsekvenser af de forskellige modeller.

Måske udvikler de tre kloge forskere sammen med seerne en fjerde model?

Du kan som altid hos SpeakerBee selv deltage i chatten til højre, hvor du kan stille spørgsmål direkte til gæsterne. Husk du kan blive påmindet om live-programmet ved at trykke på den orange knap på billedet ovenfor.

Om programmet:
Coronaen meldte sin ankomst i november 2019 i Kina. Siden spredte den sig rundt i Asien og efterfølgende til resten af verden. I Europa så vi konsekvensen af at være uforberedt på en smitsom sygdom fra Asien, som først ramte Sydeuropa, men siden spredte sig - med blandt andet skiturister - til Danmark og Norden.

Danmark lukkede ned 11. og 17. marts, og siden har vi ikke haft en normal hverdag. Mange lande har valgt forskellige strategier og forskellige tilgange til at håndtere krisen. Så hvad ved vi efter 9 måneders coronakaos? Gør vi det godt nok i Danmark? Hvordan kan man løse problemerne? Hvilke brancher er berørt? Har brancherne selv nogle idéer til løsningerne på deres udfordringer, men er ikke blevet hørt?

Vi inviterer branchefolk, praktikere, forskere og andre relevante personer ind i et program, der i bedste konstruktive journalistiske facon sætter fokus på coronaløsninger.

Man behøver ikke at være enig, men vi vil prøve at lytte til hinanden.

Tovholder: Christina Yoon Petersen

Vis mere

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Q&A

Stil spørgsmål til speakeren før eller under live eventet. Klik “Synes om” hvis du ønsker svar på et af de andre spørgsmål.

Loading Chat...

Kommende speakers

Tidligere speakers